dimarts, 29 de març del 2016

"PASSATGES, ESPAIS DE TRANSICIÓ PER A LA CIUTAT DEL SEGLE 21"



Passatges bcn




EXPOSICIÓ INTERNACIONAL

A partir del 4 de maig fins al 5 de juny, 2016. 
A la ESPACE PASSAGE DU DÉSIR (París)

Túnels, ponts, passarel·les, telefèrics urbans, escales mecàniques ...
A vegades agradables, alegres, intel·ligents, entretinguts, oberts al paisatge urbà, però més sovint ombrívol, incòmode, perillós, fins i tot, oblidat o abandonat en els intersticis de les operacions generals de desenvolupament de grans dimensions; espais per al viatger multi-modal, són els vincles essencials que s'utilitzen per canviar, per bé o per malament, d'un mitjà de transport a un altre, en les ciutats contemporànies que estan creixent cada vegada més i cada vegada més fragmentades per autopistes, línies de ferrocarrils o barris tancats.  


Dreceres, espais de transició, camins, els passatges són crucials per facilitar l'accés de tots a la ciutat.
Formal o informal, també són llocs d'experiència sensorial, de transició entre diferents mons físics, culturals o simbòlics. 

Quines són les especificitats, els corrents d'idees i de la innovació de la en aquests petits espais assignats, el paper d'acompanyar l'evolució urbana i el canvi de mobilitats? Com podem actuar junts per assegurar que aquestes connexions, de baix cost petit, que faciliten la nostra vida dia a dia, no s'han descuidat per aquells que fan les nostres ciutats.

Alger, Anvers, Barcelona, ​​Bogotà, Buenos Aires, Cotonou, Grenoble Maputo, Montevideo, Nantes, Ouagadougou, París, Xangai, Toronto, Tours, San José, Santiago, Sao Paulo, Tunísia, Valparaiso, Volos ... 
Estudiants, directors de cinema, artistes, particulars, funcionaris polítics, tècnics urbans, acadèmics i professionals del disseny arquitectònic i urbà de tots els racons del món han centrat la seva atenció en aquests petits llocs de moviment. 

Els projectes duts a terme en 40 de les ciutats del món són exemples comuns de barreres a la ciutat actual, la situació dels passatges en les nostres pràctiques de viatge del dia a dia, i solucions per al futur.


INFORMACIÓ PRÀCTICA 

85-87 Rue du Faubourg Saint-Martin, 75010 París 
Metro línia 4: Château d’Eau / Metro línia 5: Jacques Bonsergent / RER línia A: Gare de l’Est

▪ Entrada gratuïta 
▪ Horari d'obertura : de dilluns a diumenge (tancat els dimarts), 14: 00-20: 00 
▪ visites guiades gratuïtes tots els dies 18: 00-20: 00 
▪ L'exposició és bilingüe francès-anglès 
▪ Un programa d'esdeveniments, debats, projeccions, lateral sessions nocturnes i tallers, es duran a terme en la mateixa exposició, així com en llocs associats de la zona. 
Per al calendari complet, disponible en unes poques setmanes, visiteu el lloc web passatges .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada