divendres, 28 de març del 2014

-Metròpolis-

Construcció dels decorats-maqueta de la pel·lícula
Dibuix de Fritz Lang sobre una possible escena



Passatges bcn

El cinema i la literatura estan plens de visions futuristes del nostre món, unes més apocalíptiques que d'altres. Són molts els cineastes i escriptors que han imaginat i plasmat a les seves obres hipotètiques ciutats i societats del futur. 

Aquesta fotografia mostra la construcció dels decorats-maqueta de la pel·lícula Metròpolis de Fritz Lang (1927). On, prèviament, va dibuixar moltes escenes de la pel·lícula com la que apareix a aquest dibuix.
Metròpolis és una ciutat estratificada dominada pels gratacels, la seva arquitectura recorda els grans edificis de l'època com el Chrysler, l'Empire Estate o moltes de les propostes presentades al concurs del Chicago Tribune.
Entre els edificis creuen avingudes densament ocupades pel tràfic i línies de tren aèries que semblen moure's a través d'una altra estructura superior, totalment independent de la realitat edificada. 

No se sap si tot això és present o futur, l'experiència ens diu que és necessari fer-se les preguntes idònies per trobar les respostes que ajudaran al bon funcionament de les ciutats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada