dimarts, 7 de gener del 2014

Cromoteràpia


Passatges bcn
Projecte: The pixels crossing 2012, a sensory tunnel
Autor: Miguel Chevalier i Michel Redolfi
Localització: París, França
Any: 2012

Amb la rehabilitació del "Forum des Halles", Miguel Chevalier ha sigut l'encarregat de realitzar una obra a l'interior d'un túnel temporal que connecta el centre comercial i la "Place Carrée". 
Miguel Chevalier ha creat en colaboració amb Trafik i el compositor Michel Redolfi una instal·lació generadora que es desenvolupa durant 40m i una alçada de 4m. Aquesta creació lumínica anomenada "Els píxels que creuen" utilitza la tecnologia LED. 
Al llarg del túnel, les successives escenes gràfiques multicolors donen un ritme, les composicions musicals emfatitzades per Michel Redolfi creen un patró d'ona harmònic i acompassat del so, enriquint l'experiència sensorial dels transeünts. La llum de difracció dins les parets de policarbonat alveolar, subratlla i redefineix l'espai del túnel i crea efectes cinètics. El túnel es transforma en un paisatge màgic que sorprèn l’experiència dels vianants mentre realitzen el seu recorregut quotidià. 

El centre de París mostra així una nova palpitació en sintonia amb els temps i l'anunci de la renovació del "Forum des Halles". 
Un exemple de transformació d’un túnel qualsevol en una màgica i contemporània manera de fer passage.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada