dimecres, 11 de desembre del 2013

Vaya vaya, aquí sí hay playa

1. Paris_plages_Font.adequateineloquence.tumblr.com
2. Voie georges pompidou_Font. Google Maps
3. Voie Georges-Pompidou_Font. voyagediscount.fr
4. Paris-Plages_font.www.wallpaperdownloader.com
5. Beach-volley Hotel de Ville_font. Destinia.com
Arnau Reventós, estudiant ETSAV

En una acció, com a mínim, pintoresca, l’Ajuntament de París ha sabut resoldre l’eterna mancança de les ciutats sense mar amb la creació del projecte Paris-plages.
La Voie Georges Pompidou és una via rodada de dos carrils situada sobre el costat dret del Sena. Quasi a cota de riu, va ésser creada el 1966 amb la voluntat de proporcionar a la ciutat una via ràpida i sense interrupcions que travessés el dens centre històric. Actualment, la via és fonamental per a la distribució del trànsit del centre-ville.
La Mairie de París, en una jugada intel·ligent tenint en compte la situació privilegiada de la via, va decidir el 1995 tancar-la tots els dies festius per a ús recreatiu dels ciutadans.
Al 2002, exprimint aquesta idea al màxim, van crear el projecte Paris-plages, que consistia en tancar la via durant tot un mes d’estiu, i convertir-la en la platja a la que molts parisencs no poden anar.
L’èxit de la iniciativa, que va arribar a xifres màximes el 2007 amb 4 milions d’usuaris, ha anat evolucionant fins a comptar actualment amb una altra zona de platja a la Villette, una pista de beach volley davant l’Hôtel de Ville i una piscina flotant sobre el Sena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada